En provning signerad Villa Sandi och Madeleine Stenwreth MW

Villa Sandi

Vi har det stora nöjet att bjuda in till en provning med ett urval av Villa Sandis viner med efterföljande lunch på Restaurang Spesso torsdagen den 11/11 10.00-12.30.

Thursday 11 November 10:00-12:30

Journalist/ Influencer

Master of Wine Madeleine Stenwreth har nyligen besökt premiumproducenten Villa Sandi och djupdykt i prosecco och allt de venetianska kullarna har att erbjuda.

Having spent some days last week running up and down the steep and terraced Cartizze hill in the heartland of the Prosecco kingdom of Valdobbiadene, it's easy to realise that the fruit from these vineyards will certainly not end up in your everyday go-to brand.

Madeleine Stenwreth MW, 23 Augusti 2021

Hon kommer att dela med sig av sina erfarenheter från besöket i augusti och hennes analys om ursprungets nuläge, trender och specifikt Villa Sandis arbete. Tankar vi alla ser fram emot att höra mer om!

De fruktiga, flirtiga bubblorna har vunnit den svenska publikens hjärtan och är idag ett förhandsval för många när det kommer till mousserande vin.

Dock är ett erbjudande med volym snarare än hög kvalitet överrepresenterat i Systembolagets utbud.

Det är en stor glädje för oss att ha möjlighet att erbjuda ett ärligt porträtt av ett ursprung med mycket mer att berätta än det vi idag huvudsakligen tar del av på vår marknad.

Villa Sandis filosofi är att arbeta med högsta kvalitet med största möjliga respekt för såväl miljön som hållbarhet.

The strengths and weaknesses of brand power; all sharing the same brand values generalised to fit under the same big umbrella. With some of the quality heroes being lost in the crowd.

Madeleine Stenwreth MW, 23 Augusti 2021

Vi kommer att prova fem viner från Villa Sandi där tanken är att ge en representativ bild av producentens otroliga arbete rakt igenom från instegsvinerna till deras toppviner såsom Cartizze med bl a Gambero Rossos mest förnämliga utmärkelse Tre Bicchieri hela elva år i rad. Vi kommer att äta en meny komponerad till de viner vi provar signerad Karl Ljung med kollegor.

Vi ses kl 10 på Restaurang Spesso för att starta med en en mindre provning kombinerat med samtal kring ursprunget och dess utveckling och sedan avnjuta en specialkomponerad lunch kopplat till vinerna för att vara klara till ca 12.30.

För att anmäla dig kontakta oss på [email protected] alternativt 072 245 44 10 senast den 8 November.

Varmt välkomna!